Kedvezményezett neve: Nagyút Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – A nemzeti és helyi identitástudat erõsítése (MFP-NHI/2019)

Projekt címe (azonosító száma): Közösségszervezõ alkalmazása Nagyút községben (3003449056)

Szerzõdött támogatás összege: 2.796.300,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A projekt keretében biztosított bértámogatással 1 fő teljes munkaidős közösségszervező támogatott éves foglalkoztatására kerül sor a helyi Általános Iskola és Könyvtár épületében.

A projekt legkésõbbi befejezési dátuma: 2020.12.31.


Kedvezményezett neve: Nagyút Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Falu- és tanyagondnoki szolgálat fejlesztése (MFP-TFB/2019)

Projekt címe (azonosító száma): Falugondnoki szolgálat létrehozását támogató gépjármûbeszerzés Nagyút községben (3024983269)

Szerzõdött támogatás összege: 14.990.329,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Nagyút Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program “Falu- és tanyagondnoki szolgálat támogatása” alprogramjának keretében 1 db 9 személyes Mercedes-Benz Vito Tourer PRO 114 CDI típusú gépjárművet szerez be.

A projekt legkésõbbi befejezési dátuma: 2020. október 31.


Kedvezményezett neve: Nagyút Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Szolgálati lakás (MFP-SZL/2019)

Projekt címe (azonosító száma): Szolgálati lakás felújítása Nagyút községben (3031936805)

Szerzõdött támogatás összege: 9.601.004,– Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Nagyút Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program “Szolgálati lakás” alprogramja keretében a Községháza telkén (Nagyút, Szabadság tér 1.) található, különálló önkormányzati tulajdonú ingatlan felújítását kívánja megvalósítani. Az elhasználódott cserépfedés és az alatta lévő tetőlécezés elbontása után a meglévő szarufára tetőfólia kerül, majd az új cserépfedés fogadására új tetőlécezést helyeznek el. A homlokzati hőszigetelés miatt az ereszt meg kell növelni. Az új cserépfedés taréjgerincfedés kialakítással készül. A meglévő homlokzati nyílászárók helyére korszerű, energiatakarékos műanyag szerkezetű ajtók és ablakok kerülnek beépítésre. A padlástér padozatán párazáró fólia elhelyezése után két réteg (10 és 15 cm vtg.) kőzetgyapot szigetelés készül, ami páraáteresztő fóliával kerül lezárásra. A homlokzatra 15 cm vastag EPS hőszigetelés készül, melyre mélyalapozás után vékonyvakolat kerül felhordásra. A lábazatra XPS hőszigetelés készül. A csapadékvíz elvezetésére új függőeresz-csatornák és lefolyók felszerelésére kerül sor.

A projekt legkésõbbi befejezési dátuma: 2021.05.31.


Kedvezményezett neve: Nagyút Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Orvosi eszköz (MFP-AEE/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Az egészségügyi alapellátás fejlesztését szolgáló eszközbeszerzés Nagyút községben (3073028412)

Szerződött támogatás összege: 2.963.565,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A projekt keretében a háziorvosi és a házi gyermekorvosi rendelő részére doppler, otoszkóp, szűrőaudiométer, csecsemő- és személymérleg, magasságmérő, vérnyomásmérők, vércukormérő, hűtőszekrény, vizsgálóágy, kórtermi támlás székek, fém szekrény, kartotékszekrény, műtőzsámoly, íróasztalok, hőmérők, látásvizsgáló eszközök, fogasok, fonendoszkópok, monitorok, mobiltelefonok és nyomtató kerülnek beszerzésre.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.06.30.


Kedvezményezett neve: Nagyút Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Önkormányzati tulajdonban lévő út-, hídépítés/felújítás – 2020 (MFP-ÖTU/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Útfelújítás Nagyút községben az MFP-ÖTU/2020 pályázat keretében (3081234755)

Szerződött támogatás összege: 4.999.938,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Nagyút Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program “Önkormányzati tulajdonú utak felújítása” alprogramja keretében a Petőfi Sándor utca 177 méteres szakaszán szeretné megerősíteni az útburkolatot. A tervezett felújítással érintett Petőfi Sándor utca teljes, 250 méteres szakasza leromlott állapotban van, az elkészült útfelújítási kiviteli tervdokumentáció a teljes utcahosszra szól. Jelen pályázat keretei között csak 177 méter hosszon történik meg a felújítás. Az út burkolatán mindenhol hálós-mozaikos repedések, kátyúsodások figyelhetők meg. A padka nyesése és a kátyúzások elvégzése után a teljes burkolatfelület bitunemulzió- szórást kap. Ezután megépül az átlagban 5 cm vastag AC-11 kopóréteg. A munka padkázással zárul. A tervezett projekt megvalósulása esetén hozzájárul a településkép és a lakosság komfortérzetének javulásához, a község közlekedési infrastruktúrájának fejlődéséhez.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.12.31.


Kedvezményezett neve: Nagyút Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés (MFP-KKE/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés Nagyút községben az MFP-KKE/2020 pályázat keretében (3086643365)

Szerződött támogatás összege: 4.787.900,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Nagyút Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program “Közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés” alprogramjának keretében egy erőgépet, hozzá kapcsolható munkagépeket (tolólapot, fűnyíró adaptert) és pótkocsit kíván beszerezni. A megítélt pályázati támogatásból olyan gépek vásárlására kerül sor, amelyek alkalmasak a közterületek megfelelő kezelésére, igényes települési környezet kialakítására. A községben megfelelő gépek hiányában évről-évre gondot jelent a közterületek hómentesítése. A projekt eredményeként beszerzésre kerülő AMS 354 kistraktor a hozzá csatlakoztatható SP 160 tolólappal nagy segítséget jelent majd a téli hóeltakarításban, valamint a belterületi utak padkáinak rendezésében. A téli hidegben történő munkavégzés miatt fontos, hogy a traktor fülkével rendelkezzen, ezért egy egyedi, az AMS 354 traktorhoz rendelhető fülke beszerzése is tervezett. Az FM 150 fűnyíró adapter a parkok gyepfelületeinek igényes gondozására alkalmas. A TRX pótkocsi nélkülözhetetlen eszköz a közterületeken felhalmozódott növényi hulladékok, építési törmelékek összegyűjtésében és eltávolításában.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.08.15.

Written by admin.nagyut